Att vara scoutledare handlar i första hand om att genomföra en så bra scoutverksamhet som möjligt tillsammans med sina scouter. Här hittar du stöd för att planera och genomföra scoutverksamheten.

Aktiviteter

Som scoutledare kan det vara bra att få tips på vilka aktiviteter som man kan genomföra i gruppen. Här har vi samlat våra olika aktivitetstips så att du kan få inspiration.

Aktiviteter »

Märken

Vi har ett gemensamt märkessystem för Scouterna med kategorierna: tillhöra, deltagande, intresse och bevis. Här kan du läsa mer om alla våra märken.

Märken »

Åldersgrupper

Vårt gemensamma scoutprogram är indelat i olika åldergrupper med tanke på att barn och unga utvecklas. Som programstöd finns speciellt material för de olika åldersgrupperna som programmaterial, anpassade terminsprogram med mera.

Åldersgrupper »

Trygga Möten

Scouter och deras föräldrar ska veta och känna att Scouternas verksamhet är trygg och säker att delta i och att det inte förekommer övergrepp. Därför arbetar Scouterna med Trygga Möten och efter visionen om en scoutverksamhet fri från övergrepp.

Trygga Möten »

Trygga Möten är en gratis webbutbildning som finns på Scouternas folkhögskola.

Gå Trygga Mötens webbkurs för scoutledare »

Ledarutbildningar – ett sätt utvecklas som person och som ledare

Scouterna jobbar aktivt med att utbilda våra medlemmar, båda unga och vuxna. Utbildning är ett sätt att utmana och utveckla våra medlemmar, samtidigt som det är en kvalitetssäkring för vår verksamhet.

I Scouterna får alla växa, både barn och vuxna. Barn och unga växer av utmaningar i verksamheten på veckomöten, hajker, läger och aktiviteter. Att leda den här verksamheten är i sig utvecklande och utmanande. Men, för att erbjuda ytterligare möjligheter för ledare i Scouterna finns scoututbildningar med fokus på ledarskap och personlig utveckling.

Scouternas folkhögskola driver Scouternas ledarutbildningar. » 

Du kan prata med kåren om det finns möjlighet att få hela eller delar av en scoutledarutbildning betald.